perjantai 8. lokakuuta 2010

Ministeriö online

Päätimme ympäristöministeriössä kirjoittaa blogia tulevasta suuresta osapuolikokouksesta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme ministeriönä bloggaamassa - omaa blogia pitää jo esimerkiksi kansliapäällikkömme Hannele Pokka.

Meillä ja monella muulla ministeriöllä on parastaikaa työn alla sosiaalisen median strategia. Vaikka se ei ole vielä valmis, ainakin yksi asia on selvä: moni asia selviää vain käytännön (tai kantapään) kautta. Tämä blogi palvelee siten eräänlaisena koekaniinina talon yhteistä ”some-strategiaa” pohdittaessa.

Isoissa kokouksissa tapahtuu paljon muutakin kuin mitä viralliset loppupäätelmät kertovat. Haluamme kertoa myös kokoukseen valmistautumisesta, neuvotteluista sekä yksittäisistä ja yllättävistä asiakysymyksistä, joita nousee matkan varrella. Tietysti myös neuvottelujen tunnelmista.

Pyrimme samalla selättämään aikaeron Japanin ja Suomen välillä. Kun neuvottelut joka tapauksessa pyörivät kellon ympäri, on kätevää voida kirjoittaa aina kun sanottavaa on. Ja kun siihen löytyy aikaa.

Blogi starttasi eilen ministeri Lehtomäen avauksella. Jatkossa tänne kirjoittavat ympäristöministeriön asiantuntijat, joista moni on todellinen kokouskonkari. Nagoyaan lähtevässä delegaatiossa on edustajia muistakin organisaatioista. Heidän työpanoksensa kokouksen lopputulokseen on keskeinen ja tärkeä.

Tämä kirjoitusharjoitus elää vain hetken: blogi ajetaan alas Nagoyan kokouksen päätyttyä marraskuun alussa. Toivottavasti kirjoituksista on hyötyä ja ehkä vähän hupiakin. Halua ja yritystä löytyy!

Katja Huumo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti